dinsdag 1 juli 2014

Kipburger

Hier hadden we er wel 2 van gelust, zo lekker was-tie. Die ruimte in mijn maag was echter ingeruimd voor een flinke bak wittekool-wortelsalade die we erbij aten. Maar stiekem had ik best een keer wat minder gezond willen doen.

Kipburger met ananas

(6 stuks)
  • 1/2 verse ananas
    afbeelding-kipburger
  • 1 turks brood
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 gram tomaat
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 600 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 50 gram rijstmeel
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 cm verse gember, fijngeraspt
  • 1/2 theelepel serehpoeder
  • zonnbloemolie om te bakken
  • handje tauge
Verhit de ene lepel olie in een pannetje en fruit de ui een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit 1 minuut mee. Voeg dan paprika, tomaat, gember, peper en 1 dl water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer en breng verder op smaak met zout.
Kneed van het kipgehakt, ei, rijstmeel, vissaus, geraspte gember en serehpoeder een burgermengsel. Verdeel dit in 6 delen en zet dan in de koelkast om een beetje stevig te worden als je tijd hebt. 
Snijd de ananas in 6 plakken en het brood in 6 stukken, die je overlangs halveert. 
Vorm van het burgermengsel 6 burgers en bestuif met nog wat rijstmeel. 
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers 4-5 minuten aan elke kant. Zorg ervoor dat de kip helemaal gaar is. 
Verhit ondertussen een grillpan tot heet, bestrijk de ananas met olie en gril de plakken ananas 2-3 minuten aan elke kant. 
Lepel wat saus op een stuk brood. Leg hierop een schijf ananas, dan de burger, een plukje tauge en weer een schep saus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen