vrijdag 18 juli 2014

Watermeloengembersap


De lopers van de vierdaagse zouden er maar wat blij mee zijn als je dit zou uitdelen. Die moeten vandaag met de (voorspelde) tropische hitte een behoorlijke inspanning leveren. Maar dan wacht daarna wel de Via Gladiola.
Ook op je balkonnetje, je tuintje, in het park is dit een lekker verfrissend drankje met dit mooie zomerweer.

De gembersiroop kun je ook in een grotere hoeveelheid maken en in de koelkast bewaren zodat je helemaal snel klaar bent. Als je dan ook nog watermeloenblokjes in de vriezer hebt liggen, ja, dan is het helemaal supersnel en ijskoud. Heb je wel een stevige blender voor nodig.


Watermeloengembersap

  • 1,25 deciliter water
  • 3 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
  • 50 gram suiker
  • 1 kilo watermeloen, in blokjes
Breng het water met de gemberrasp en suiker aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Laat afkoelen. Als je bevroren watermeloen gebruikt hoeft dat niet. 
Doe de helft van de meloen in de blender met de gembersiroop en pureer fijn. Doe dan de rest van de watermeloen erbij. Als het niet allemaal past, giet dan alvast een deel van het sap eruit. Om het blenderen makkelijker te laten verlopen, is het wel handig als je een deel vocht in het mengsel hebt zitten. Je kunt eventueel een klein beetje water toevoegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten