Voor het fijngehakte citroengras doe ik makkelijk. Dat koop ik bij de toko in een zakje uit de vriezer. Handig omdat je dan ook een klein beetje kunt gebruiken en niet in hele stengels hoeft te denken.
Rendang van eieren en spitskool
(6 personen)- 100 gram santen
- 1/2 groentenbouillonblokje
- 1 ui, heel fijn gesnipperd (±150 gram)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 centimeter laoswortel in 3-4 schijfjes
- 1 centimeter gemberwortel in 3-4 schijfjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel heel fijn gehakte citroengras
- 12 eieren
- 1/2 spitskool (± 400 gram)
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Prik ze een paar keer in met een cocktailprikker. Dat zorgt ervoor dat de saus in de eieren trekt.
Doe alle ingredienten van santen tot en met citroengras in een pan met 250 milliliter water. Breng aan de kook en roer zodat de santen oplost. Doe de eieren in de saus en laat 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes. Doe ze in de saus en laat - nu wel met deksel op de pan - nog 15 minuten zacht smoren tot de kool zacht is. Proef de saus en pas naar eigen smaak nog wat aan. In de rendang van Antoinette is de saus erg ingekookt (of dat zou zo moeten zijn), maar van mij mag er nog wel wat vocht in de pan zitten. Een beetje sauserig gerecht bij rijst vind ik wel lekker.