vrijdag 7 november 2014

Gehaktbrood met mango

Ik maakte al eerder italiaans gekruid gehaktbrood en gehaktbrood met appel en een variant met venkel. De laatste 2 blijk ik niet eens geblogd te hebben. Wel een appel gevuld met gehakt, maar die iets bewerkelijker. Weet ik in elk geval wat ik binnenkort nog een keer moet maken en fotograferen. Dat laatste is een uitdaging, want echt fotogeniek kun je gehaktbrood niet noemen. In elk geval voor nu een zonnige variant met mango. Wij aten er rijst met pindasaus en roergebakken spitskool bij.

Gehaktbrood met mango

  • 4 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel sambal
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel zout
  • 50 gram paneermeel
  • 1 kleine mango, in blokjes (± 200 gram)
  • glazen cakevorm (of andere vorm/ovenschaal)
Als je een andere, meer platte vorm gebruikt, zal de oventijd iets korter zijn. 

Roer de melk met het ei en de sambal door elkaar.
Doe het gehakt in een schaal en bestrooi met ui, gember, knoflook, kurkuma en zout. Verdeel ook het eimengsel en het paneermeel erover. Kneed alles goed door elkaar. 
Als je wilt proeven, kun je een klein stukje van het mengsel in de magnetron garen. 
Meng als laatste de blokjes mango door het gehakt. 
Verdeel het gehakt over de vorm en druk goed aan. 
Bak het gehaktbrood in ± 45 minuten gaar in een oven van 180C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten