vrijdag 28 november 2014

Cakejes met kaki en maanzaad

kaki sharonfruitIk was er toch echt 100% zeker van dat ik in mijn oude kookschriftjes een recept voor een cake met sharonfruit en maanzaad had staan. Ik heb ze allemaal doorgebladerd maar kon het nergens meer terugvinden. Blijkbaar is dat recept niet door een tweede screening gekomen. Ik kan er wel 100% zeker van zijn dat de kokosolie in dat recept niet voorkwam. Toen ik mijn kookboekjes maakte kon je dat misschien bij de reformwinkel vinden. Inmiddels wordt dat als supergezond aangeprezen, ook al zijn daar ook tegenargumenten voor te vinden. Ik gebruikte het in deze cakejes omdat ik het nog had staan, en de smaak van de geraspte kokos ondersteunt. Natuurlijk kun je ook gewoon boter gebruiken.

Cakejes met kaki en maanzaad

(12 stuks)
  • 75 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • 125 gram suiker
  • 220 gram kakipuree (1-2 kaki's)
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 25 gram geraspte kokos
  • 20 gram maanzaad
Zet 12 cupcakevormpjes klaar en vet ze eventueel in. Ik gebruik siliconen vormpjes zodat invetten niet nodig is. 
Verwarm de kokosolie iets zodat deze een tikje vloeibaar is. Klop de eieren met de suiker een paar minuten tot een luchtig geheel. Klop dan de kokosolie en kakipuree erdoor. Zeef zelfrijzend bakmeel en baking soda boven de beslagkom en meng alles door elkaar. Meng als laatste de kokos en het maanzaad erdoor. Verdeel het beslag over 12 cakevormpjes. Bak de cakejes in een voorverwarmde oven van 180C in ± 20 gaar. Laat de cakejes op een rooster afkoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten