Gehaktbrood met mango
- 4 eetlepels melk
- 1 ei
- 1 theelepel sambal
- 500 gram rundergehakt
- 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
- 2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel kurkuma
- 1,5 theelepel zout
- 50 gram paneermeel
- 1 kleine mango, in blokjes (± 200 gram)
- glazen cakevorm (of andere vorm/ovenschaal)
Als je een andere, meer platte vorm gebruikt, zal de oventijd iets korter zijn.
Roer de melk met het ei en de sambal door elkaar.
Doe het gehakt in een schaal en bestrooi met ui, gember, knoflook, kurkuma en zout. Verdeel ook het eimengsel en het paneermeel erover. Kneed alles goed door elkaar.
Als je wilt proeven, kun je een klein stukje van het mengsel in de magnetron garen.
Meng als laatste de blokjes mango door het gehakt.
Verdeel het gehakt over de vorm en druk goed aan.
Bak het gehaktbrood in ± 45 minuten gaar in een oven van 180C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten