dinsdag 25 november 2014

Pasta met chorizo, bleekselderij en perzik (voor een hele groep)

pasta-perzik-chorizo-bleekselderijVroeger at ik best vaak bij een vriendinnetje. Haar vader hield wel van koken, dus aten we daar vaak wat andere gerechten dan ik thuis at. Ik kan me niet herinneren of ik dat heel erg lekker vond, maar vies zal het niet zijn geweest, want deze combinatie borrelde in mijn geheugen op om toch een keer weer te proberen.
Het is een snelle pasta. Natuurlijk niet zo snel als een zakje mix en een zak macaronigroenten en een pak gehakt. De chorizo voegt veel smaak toe, en hoewel 1 worst weinig lijkt voor 8 personen kan dat prima. Dit is een gemakkelijk gerecht als je voor een groep moet koken, voor een familieweekend, op een kamp. Laat iedereen wat snijden en het staat zo op tafel.

Pasta met chorizo, bleekselderij en perzik

(8-10 personen)
  • 1 droge chorizoworst (250 gram)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1-2 rode pepers, in hele kleine stukjes
  • 2-3 struiken bleekselderij, in boogjes (± 1400 gram)
  • 2 pakken gezeefde tomaten (a 500 gram)
  • 1 blik perziken (a 800 ml), in stukjes
  • 800 gram droge pasta (bijv. fusili)
Breng voor de pasta een grote pan water aan de kook met 4 theelepels zout. 
Snijd de chorizo in hele kleine blokjes van maximaal 0,5 bij 0,5 bij 0,5 cm. 
Zet een grote hapjespan op het vuur en doe de chorizo erin. Laat een paar minuten bakken tot het vet eruit begint te lopen. Voeg dan de uien en peper toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bleekselderij en tomaat toe, breng aan de kook en laat met een deksel op de pan 10 minuten pruttelen. 
Kook ondertussen de pasta gaar. 
Doe de stukjes perzik bij de pasta en laat even meewarmen. Proef of de saus goed op smaak is en pas eventueel aan. Meng de pasta en saus door elkaar als een van de pannen hiervoor groot genoeg is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten