Ik at 'm bij deze hartige cake met ui, waarin ik de basilicum verving door salie.
Saus met kumquat, gember en ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, heel fijn gesnipperd (±125 gram)
- 1/4 rode peper, fijn gehakt
- 2 theelepels vers geraspte gember
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel appelciderazijn
- zout
- 2 bolletjes gember, fijngehakt
- 100 gram kumquats, in plakjes
- iets maizena
Verhit de olie in een klein pannetje. Fruit de ui een paar minuten tot deze lichtbruin is. Voeg dan peper, gemberrasp en knoflook toe. Fruit 1 minuut mee. Blus af met de azijn.
Voeg 2 dl water toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zacht pruttelen. Voeg dan gember en kumquat toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Proef op zout.
Maak iets maizena aan met een klein beetje koud water en roer dit door de saus zodat deze licht bindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten