Gnocchi met bloemkool, pesto, mozzarella, tomaat, rucola en olijven
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 personen)- 1 niet te grote bloemkool (800 gram roosjes)
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 1 rode ui, in kwartringen
- 1 theelepel sambal
- 1 pak gnocchi (500 gram)
- 200 gram tomaatjes
- 2 bolletjes mozzarella (à 125 gram)
- 50 gram rucola
- 1/2 potje zwarte olijven (50 gram), grof gehakt
- 1 bakje verse pesto (125 gram)
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Misschien is een hele bloemkool teveel, maar dan maak je later van de week nasi of zo met alle restjes groente. Snijd de roosjes kleiner zodat ze zeg 1,5 bij 2,5 centimeter zijn.
Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui ± 5 minuten. Voeg de sambal en bloemkool toe, schep even om, voeg een scheut water toe en wat zout, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten garen.
Breng ondertussen water aan de kook met zout en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de tomaatjes in kwarten en de mozzarella in stukjes. Meng de tomaat, mozzarella, rucola, olijven en pesto door de bloemkool. Schep de gare gnocchi erdoor.