Als je iets zoets wilt maken met het loof van venkel, heb ik ook een recept voor je: anijssiroop.
Venkelloofsoep
(ongeveer 1,5 liter)- 20 gram boter
- 1 kleine aardappel, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- peper, zout
- loof van 2-3 venkelknollen
- 2 groentebouillonblokjes
- 1,5 liter kokend water
Smelt de boter in een soeppan. Roer de aardappel en ui erdoor. Bestrooi met flink wat peper en wat zout en schep even om. Doe een deksel op de pan. Laat op het laagste vuur ongeveer 10 minuten zacht smoren. Voeg dan het venkelloof, de bouillonblokjes en het kokende water toe. Breng weer aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe de soep in gedeelten in de blender. Omdat het venkelloof heel vezelig is, krijg je het niet gepureerd. Schenk de soep dan na het blenderen ook door een zeef en druk even aan. Gooi het loof weg. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog peper en/of zout toe.