zaterdag 31 maart 2012

Gevuld turks brood

Toen ik laatst het recept voor broodpudding gaf, wou ik naar dit recept linken. Ik dacht dat ik dit al lang een keer gepost had. Maar ik kon het niet terugvinden. Toen aten we het nog maar een keer.

Dit idee komt van een vriendin waar we ooit mee in een eetgroep zaten. Er is aan gesleuteld en je kunt prima variëren met de groenten, maar de basis is een knapperig knoflookbrood waar je een lekkere vulling in doet. Als je dit gedaan hebt wel direct gaan eten anders wordt het brood soppig.


Gevuld turks brood

(2-3 personen)
  • 1 rond turks brood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, in kwarten
  • 1 rode paprika (±200 gram), in stukjes
  • 1 courgette (±300 gram), in blokjes
  • 1 prei (± 200 gram), in ringen
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 dl melk
  • 2 theelepels maizena
  • 1 bakje kruidenroomkaas (150 gram)
Snijd een dunne plak van de bovenkant van het brood en hol het iets uit. (gebruik dit voor bijvoorbeeld broodpudding). Verwarm de olijfolie iets en pers de knoflook er boven uit. Smeer de knoflookolie over het brood. Bak het brood in een oven van 200C in 25-30 minuten knapperig. Als je een gril hebt, kan het brood ook daaronder. Dan is 10-15 minuten genoeg. Houd het wel in de gaten, want als je een supergrill hebt, kan het ook sneller gaan.
Rul het gehakt in eigen vet in een braadpan in een paar minuten bruin. Bak de ui een paar minuten mee. Voeg dan champignons, paprika, courgette, prei, de specerijen en een scheut water toe. Laat met een deksel op de pan 10 minuten smoren tot de groente gaar is. Veeg dan de groenten iets opzij en doe de melk en kruidenroomkaas erbij. Breng aan de kook. Roer in een kommetje de maizena met een lepel koud water tot een papje. Bind de saus hiermee.
Roer de groente nu weer door de saus. Proef of het goed op smaak is.
Vul het brood met de saus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen