nog niet gefrituurd |
Kipnuggets
(voor 2 porties)- 250 gram kipfilet
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel bloem
- 1/4 theelepel zwarte peper, versgemalen
- snuf gerookt paprikapoeder
- 40 gram cornflakes
- 1 ei
- 1 lepel melk
- olie om te frituren
Snijd de kipfilet in niet te kleine stukjes. Ik sneed deze hoeveelheid in zo´n 20-25 stukjes.
Breng 4 dl water aan de kook en verkruimel daarin het bouillonblokje. Pocheer (net onder het kookpunt) de kip daarin ± 7 minuten. Laat afkoelen op een bord. (de bouillon kun je nog prima in soep gebruiken)
Meng de bloem met de peper en de snuf paprikapoeder. Wentel de afgekoelde kipblokjes door de gekruide bloem.
Verkruimel de cornflakes fijn. Klop het ei los met de melk in een diep bord.
Haal de kipblokjes door het ei en daarna door de cornflakes. Bewaar tot je gaat frituren in de koelkast.
Verhit de olie tot 175C en frituur de kipnuggets in 2-3 minuten goudbruin.
komt er ook nog een foto van de hamburger?
BeantwoordenVerwijderennee, maar ik had het volgende gedaan: een angusburger bij de scharrelkraam op de markt gehaald en die medium rare gegerild, op een supermarktbroodje, met eigen ketcup en komkommerzoetzuur.
BeantwoordenVerwijderen