Prei tarte tatin
(2 personen)- 40 gram suiker
- 10 gram boter
- 1 theelepel kerrie
- 5 dunne preien
- 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Verdeel de suiker gelijkmatig over de bodem van een klein pannetje. Leg de boter in flinters er boven op. Zet op middelhoog vuur en laat suiker en boter smelten. Schud af en toe voorzichtig met het pannetje. Als alles gesmolten is kun je het vuur iets hoger zetten en het sneller laten karamelliseren tot goudbruin. Roer dan de kerrie erdoor.
Verdeel de karamel in een cirkel van ongeveer 15 cm doorsnee over het bakpapier.
Snijd de prei in stukje van 1,5 cm lang. Zet deze rechtop in de karamel.
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de 2 velletjes bladerdeeg op elkaar en rol tot een lap die om en over de prei past.
Bak de tarte tatin in ± 25-30 minuten gaar en bruin. Keer de taart om op een bord zodat je de prei boven hebt leggen. Doe dit voorzichtig want karamel is heet.
Eet er een flinke salade bij, want mijn taartje is niet heel groot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten