maandag 26 maart 2012

Cake met jam

Nog net op tijd voor de foto. Manlief vond deze cake, in tegenstelling tot de gebruikte jam, wel het opeten waard. De gebruikte jam was vosbessenjam van de Ikea, die we allebei aan de zure kant vonden. Omdat ik niet aan weggooien doe, heb ik ´m in deze cake verwerkt. Maar je kunt natuurlijk ook een lekkere jam gebruiken.

Cake met jam en custard

(springvorm 23 cm)
  • 2 dl melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 10 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren 
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 200 gram jam
Vet de springvorm in met wat gesmolten boter en bestuif met wat bloem.
Roer het custardpoeder en 10 gram suiker met wat melk tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook. Als de melk kookt roer je het custardpapje erdoor. Laat 2 minuten doorpruttelen terwijl je blijft roeren. Zet dan het vuur uit en bewaar tot later.
Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Schep dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erdoor. 
Warm de oven voor op 190C. 
Schep het beslag in de ingevette springvorm. Verdeel de pudding en de jam over de bovenkant en duw een klein beetje in het beslag.
Bak de cake in ± 50 minuten gaar. 

2 opmerkingen:

  1. heb hem net gemaakt.heel lekker maar wel erg zoet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, leuk dat je wat van mijn blog gemaakt heb. Ja, in jam zit nu eenmaal ook suiker. Eventueel kun je de hoeveelheid suiker in de cake verminderen naar 175-180 gram of nog een beetje citroensap door de jam roeren. Het eerste vermindert de hoeveelheid suiker, het tweede zwakt het zoet wat af. Groeten Johanneke

      Verwijderen