Sinaasappeltaart
(springvorm doorsnee 23 cm)- 150 gram zachte boter
- 150 gram suiker
- 3 eieren (waarvan 1 gesplitst)
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel oranjebloesemwater
- 100 gram mix voor banketbakkerspudding
- rasp en sap van 1 sinaasappel
- 75 gram witte chocolade
- eventueel oranje levensmiddelenkleurstof en zilverpillejes
Klop het ene eiwit stijf in een schone kom en zet even opzij.
Klop de zachte boter met de suiker ± 5 minuten tot het een luchtig geheel is. Klop er 1 voor 1 de eieren en het ene eigeel door. Klop ook het oranjebloesemwater erdoor.
Meng dan het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor. Giet het beslag in een ingevette springvorm en bak de cake in ± 35 minuten op 200C gaar.
Laat even afkoelen en verwijder dan de rand. Laat de cake verder afkoelen.
Klop de zachte boter met de suiker ± 5 minuten tot het een luchtig geheel is. Klop er 1 voor 1 de eieren en het ene eigeel door. Klop ook het oranjebloesemwater erdoor.
Meng dan het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor. Giet het beslag in een ingevette springvorm en bak de cake in ± 35 minuten op 200C gaar.
Laat even afkoelen en verwijder dan de rand. Laat de cake verder afkoelen.
Vul het sinaasappelsap aan met water tot 250 ml. Klop de mix voor banketbakkersroom erdoor en meng dan de rasp erdoor. Laat even staan.
Snijd de taart overlangs doormidden. Smeer de vulling erop. Laat hierbij de buitenste rand iets vrij zodat bij het aanduwen de vulling er niet uitloopt.
Smelt de chocolade au-bain-marie (en kleur eventueel oranje) en besmeer de bovenkant van de taart hiermee. Verdeel eventueel de zilverpilletjes over de taart.
en wat doe je met het eiwit?
BeantwoordenVerwijderengelukkig heb ik een oplettende moeder.
BeantwoordenVerwijderenhet eiwit spatel je door het beslag, ik heb het inmiddels aangepast.