donderdag 1 maart 2012

Aubergine

Vorige week aten we rijst met een sperziebonencurry en deze aubergineplakken. De curry was aardig, maar nog niet echt blogwaardig. Deze aubergine daarentegen was erg goed gelukt. Het beslag was echt een knapperig omhulsel geworden.


Gefrituurde aubergine

  • 1 aubergine (± 400 gram)
  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • ± 1 dl koud water
Meng kikkererwtenmeel en zout in een kom. Klop er langzaam het water door tot je een beslag hebt dat ongeveer zo dik is als pannenkoekenbeslag. 
Snijd de aubergine in plakken van 1/2-3/4 cm dik. 
Verhit in een koekenpan een laagje olie van ± 0,5 cm tot ongeveer 175C. Als je er een korstje brood in houdt, zie je direct belletjes. Haal de plakken aubergine door het beslag en frituur ze aan elke kant 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn en een knapperig korstje hebben. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. 
Serveer met bijvoorbeeld een sausje van wat yoghurt met wat fijngeraspte verse gemberwortel, een paar rozijnen en een snuf kardemom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten