Het is bedoeld als koude salade maar ik at het lauwwarm. Het was toch kouder weer dan verwacht en ik had geen zin in alleen maar koude dingen. Ook de courgetterolletjes die wij erbij aten zette ik nog 10 minuten in de oven. Verder couscous met wat rozijnen en noten erdoor.
Mannetje Q vond de wortels "sappig, nattig". In elk geval anders dan normaal (meestal kook ik wat gemberwortel mee) en dat was zijn omschrijving daarvan.
Marokkaanse wortelsalade
- 300 gram wortel
- 1 eetlepel hazelnootolie
- 1/2 eetlepel citroensap
- snuf zout
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 theelepel poedersuiker
Schil de wortel en snijd in stukjes. Kook de wortelstukjes in 5-10 minuten gaar. Giet af.
Klop terwijl de wortels koken een dressing van de overige ingrediënten. Meng de dressing door de warme wortels en laat afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten