donderdag 22 maart 2012

Restverwerking

Geen recept, geen foto, alleen een verhaaltje over hoe de hachee tot een minirijsttafel verwordde.
Af en toe moet ik grote schoonmaak houden in mijn vriezer. Het is leuk om alles te bewaren, maar uiteindelijk moet het toch op mijn bord belanden. Tijd voor hachee en spruitjes. Natuurlijk kun je daar saai gekookte aardappels bij klaarmaken, maar daar had ik geen zin in. Over 1 week ook niet, en over 2 weken ook niet, dat wist ik wel. Er moest nu iets mee gebeuren. Maar wat?
Nou dit: Wat gember, knoflook en sambal fruiten. Flinke scheut ketjap erbij en dan de hachee. Zeg maar een combi van babi ketjap en rendang.
Pindasaus maken, en daar de spruitjes in verwarmen.
Met een wortel, een preitje, wat knoflook, gember, korianderpoeder, komijn en gekookte rijst (ook uit de vriezer) nasi gemaakt.
Verder nog wat komkommerzoetzuur erbij en klaar. Het was lekker. Zelfs mannetje Q heeft, zeker gezien zijn aversie tegen rijst, goed gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten