Een dag later was het de eerste lentedag en zaten we buiten op het balkon van een lentezonnetje te genieten. Niet met deze lenterolletjes, want die waren op.
Vietnamese lenterolletjes
(± 20 stuks)- 20 rijstvelletjes
- 125 gram mihoen
- 1 theelepel sesamolie
- 1 wortel (±100 gram)
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel suiker
- 1 kleine rode paprika (±150 gram)
- 1/2 komkommer
- 2 lenteuitjes
- ± 40 blaadjes munt
- ± 40 blaadjes koriander
Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel koud. Laat uitlekken. Meng er vlak voordat je de rolletjes gaat maken de sesamolie door. Daarmee wrijf je het weer wat losser.
Rasp de wortel grof. Meng met het limoensap en de suiker. Doe in een kommetje.
Snijd de paprika in dunne, korte reepjes van ± 2 cm lang. Doe in een kommetje.
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Doe in een kommetje.
Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes. Doe in een kommetje.
Leg de blaadjes munt en koriander op aparte bordjes.
Pak een schaal waarin de rijstvellen passen en doe hierin een laagje koud water.
Dompel een rijstvel een paar tellen in het water totdat het net soepel is. Leg op een plank. Leg in het midden een plukje mihoen op van ongeveer 1,5 bij 4 bij 0,75 cm. Leg er wat wortel, komkommer, paprika, lenteui en 2 blaadjes munt en 2 blaadjes koriander bij. Rol vanaf onder op tot halverwege. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol verder op.
Leg op een bord (eventueel bestreken met een mengsel van iets olie en limoensap om vastkleven te voorkomen). Dek af met een schone theedoek.
Rol zo 20 lenterolletjes.
Serveer met chilisaus of een pindadip. Die laatste maakte ik door 3 eetlepels hoisinsaus, 3 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels water, 1 eetlepel limoensap, 1theelepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel vissaus en een halve gehakte rode peper door elkaar te roeren en te verwarmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten