donderdag 27 oktober 2011

Pompoengnocchi

Ze waren een tikje plakkerig uitgevallen, maar met de kaas en salie wel lekker. Zelfs mannetje Q, niet echt een pompoenfan, heeft goed gegeten.


Pompoengnocchi

(4 personen)
  • 400 gram pompoen
  • beetje olijfolie
  • 400 gram aardappel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram semolinemeel
  • peper, zout, geraspte nootmuskaat
Snijd de pompoen in parten, bestrijk licht met olie, leg op een bakplaat en bak in 20-30 minuten gaar in een oven van 200C.
Kook de aardappels in de schil in ± 20 minuten gaar. Laat ze goed uitdampen en trek de schil eraf. 
Knijp aardappel en pompoen door de pureeknijper. Meng met een vork het ei en de bloem, en peper/zout/nootmuskaat erdoor. Kneed daarna nog even met handen door. Het blijft licht plakken. Laat het deeg een half uurtje rusten.
Verdeel in ± 6 delen en rol elk deel op een bebloemd werkvlak tot een worst met een doorsnee van ruim 1 cm. Verdeel in stukjes van 1,5-2 cm lang. Rol over de tanden van een vork om een ribbelpatroontje te krijgen. Leg op een bebloemde bakplaat. Laat tot gebruik onder een theedoek liggen.
Breng water aan de kook met wat zout. Kook de gnocchi (in porties) 3-4 minuten tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit het water. 

Serveer met wat salieboter (een paar fijngehakte blaadjes salie in wat gesmolten boter) en geraspte parmezaanse kaas.

2 opmerkingen:

  1. hoi,

    Wat is semolinemeel? en waar kan ik het krijgen?
    gr,
    alex

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het moet trouwens semolina zijn zie ik nu.

    uit mijn hoofd is een grovere maling (griesmeel) van harde tarwe. dus zeg maar pastabloem. ik gebruikte de bloemsoort die ik voor mijn pasta gebruik (harde tarwe griesmeel van soubry, haal ik bij de turkse winkel)

    BeantwoordenVerwijderen