Chilibrownies
(vorm van ± 20 bij 30 cm)- 90 gram boter
- 120 gram pure chocolade, gehakt
- 175 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 90 gram bloem
- 1-2 theelepels gekonfijte rode peper + wat siroop
Voor de gekonfijte peper snijd je peper in dunne reepjes. Breng ondertussen 1,5 dl water met 100 gram suiker aan de kook. Roer de peperstukjes erdoor. Laat nog 2 minuten doorkoken. Giet in een gesteriliseerd potje. Bewaar in de koelkast.
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom. Zet op een pan met daarin een laagje bijna kokend water en laat smelten.
Klop de eieren met de suiker goed door elkaar. Meng het chocoladebotermengsel en chilipeper erdoor. Spatel de bloem erdoor.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Bak de brownie op 200C zo´n 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten