zondag 2 oktober 2011

Aardbeienbavarois

Om in oktober nog met een aardbeientoetje te komen is wel een beetje buiten het seizoen. Maar het weer is ook een beetje buiten het seizoen. Dit toetje paste in elk geval perfect bij het zomerse weer van afgelopen week. Je kunt hiervoor ook prima ingevroren aardbeien gebruiken.

Aardbeienbavarois

(6-8 personen)
  • 300 gram aardbeien
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
  • 2 dl slagroom
  • 2 eiwitten
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • neutrale of een zoete olie om de vorm in te vetten
Pureer de aardbeien. 
Week de blaadjes gelatine + 5 minuten in koud water en knijp ze uit. Verhit de limonadesiroop en los de gelatine op in de het siroop. Roer goed. roer de siroop dan door de aardbeienpuree. 
Klop de slagroom stijf. Meng door de aardbeienpuree. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden maar zorg wel dat het egaal van kleur wordt.
Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom. Klop de basterdsuiker er in gedeelten door tot je een glanzend schuim hebt. Spatel dit door het aardbeienslagroommengsel tot het goed gemengd is. Giet het bavaroismengsel in de ingevette vorm. laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Stort de vorm op een mooie schaal en serveer eventueel met aardbeiensaus of een koekje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten