vrijdag 21 oktober 2011

Snijbiet met wortel en kikkererwten


De buurvrouw die ik af en toe blij maak met een bosje snijbiet had een baby gekregen. Als kraamcadeautje maakte ik deze stoofpot met snijbiet. En zelf at ik het ook. Het recept komt uit Plenty van Yotam Ottolenghi. Volgens mij heb ik het echt precies zo nagemaakt. En dat is best bijzonder, want ik ben niet zo goed in het precies volgen van recepten. Erbij maakte ik couscous met wat kaneel, abrikozen en rozijnen.

Ik lees nu het recept weer opnieuw, en ik heb toch wel dingen anders gedaan merk ik. Yotam schrijft voor om de snijbiet een paar minuten te blancheren, dan het vocht eruit te drukken, fijn te hakken en vervolgens te verwerken. Ik heb de snijbiet direct in het gerecht verwerkt.

Snijbiet met wortel en kikkererwten

  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 300 gram wortel, in blokjes 
  • 1 theelepel karwijzaad 
  • 300 gram snijbiet 
  • 250 gram gare kikkererwten 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt 
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt 
  • 1 eetlepel citroensap 
  • peper, zout 
Snijd de snijbietstengel in stukjes en het blad in reepjes. Houd beide gescheiden.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de wortel op hoog vuur 5 minuten. Blijf roeren. Doe het karwijzaad en de snijbietstengelstukjes erbij en bak nog 5 minuten. Doe de kikkererwten en het snijbietblad erbij. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep even om en laat op lager vuur, met het deksel op de pan en een lepel water 5 minuten smoren. Doe dan de munt, koriander en citroensap erbij. Roer en proef of er nog peper en zout bij moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten