Wortelcake met kokosglazuur
(springvorm doorsnee 22 cm)- 1,5 dl zonnebloemolie
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 100 gram volkorenmeel
- snuf zout
- 1 theelepel baking soda
- 1,5 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel gemberpoeder
- 275 gram geraspte wortel (grove rasp)
- 100 gram rozijnen
Mix de olie, suiker en eieren door elkaar. Meng beide bloemsoorten met baking soda, zout en specerijen. Klop dit door het olieeimengsel. Roer de wortelrasp en de rozijnen erdoor.
Doe het beslag over in een ingevette springvorm. Bak de cake op 180C in een uur gaar. Laat de cake afkoelen voordat je het glazuur erop doet.
glazuur:
- 50 gram boter
- 100 gram poedersuiker
- 75 gram geraspte kokos
- drupje citroensap
- 2 eetlepels heet water
Roer voor het glazuur de boter zacht. Meng de poedersuiker erdoor. Meng dan het water erdoor. Roer dan de kokos erdoor. Roer er tot slot een drupje citroensap door. Smeer het glazuur op de bovenkant van de taart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten