Update: de volgende dag warmde ik het restje, gewikkeld in aluminiumfolie, nog een kwartiertje op op de bodem van de oven. Toen smaakte het eigenlijk beter.
Kaasbrood
- 250 gram yoghurt
- 1 ei
- 25 gram zachte boter
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel baking soda
- 350 gram bloem
- 100 gram cottage cheese
- 100 gram feta, in kleine blokjes
- 125 gram mozzerella (1 bol), in stukjes
Doe de yoghurt met het ei en de boter in de mengkom van de broodbakmachine. Meng tot een homogeen mengsel. Meng er het zout en de baking soda door. Mix dan in delen de bloem erdoor en laat nog 5 minuten kneden. Laat het deeg -in een bebloemde- kom een half uur rusten in de koelkast.
Prak de 3 soorten kaas door elkaar.
Verwarm de oven voor op 220C.
Verdeel het in 2 delen. Het ene deel mag iets groter zijn dan het andere. Rol de kleinste helft uit tot een ronde lap die in een pizzavorm past. Verdeel de kaas erover. Rol de andere lap uit en leg deze op het kaasmengsel. Duw de randen goed op elkaar.
Bak het brood in 20-25 minuten gaar en bruin. Serveer heet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten