vrijdag 25 april 2014

Indiase eiercurry met tomaat, kokos en spinazie

Een tijdje terug schreef ik over de specerijen onder het Jonnie Boerlabel. Eén van de 3 blikjes die ik kreeg was de garam masala. Dat is een indiaas specerijenmengsel waar je honderden varianten van hebt. Vaak zit er komijn, zwarte peper, kardemom, kruidnagel, kaneel en korianderzaad in. In de versie van Jonnie Boer zitten ook grofgemalen korianderzaadjes. Zo'n ontploffend smaakzaadje, daar moet je wel van houden en dat doe ik. 


Indiase eiercurry met tomaat, kokos en spinazie

(6 personen)
  • 12 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 klein, groen pepertje, fijngehakt
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels zwart mosterdzaad
  • zout
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 100 gram santen
  • 2 volle theelepels garam masala
  • 450 gram verse spinazie
  • verse koriander, fijngehakt
Kook de eieren in ± 10 minuten water. Gebruik het kokende water eventueel daarna om er de rijst in te koken. 
Verhit de olie in een braadpan. Voeg ui, gemberwortel, knoflook en pepertje toe en fruit een paar minuten. Voeg dan kurkuma en mosterdzaad en zout naar smaak toe en fruit nog 2 minuten. Doe dan de tomatenblokjes, 1 blik vol water en de santen erbij. Breng aan de kook en laat nog 15 minuten pruttelen. Roer de garam masala erdoor en proef. Voeg de spinazie in gedeelten aan de saus toe en laat slinken. Warm daarna de eieren nog even mee. Bestrooi met verse koriander.
Serveer met rijst, een raita en/of chutney, een pappadum en een klein groentegerecht. 

3 opmerkingen:

  1. De garam masala van Jonnie Boer is idd erg lekker van smaak. Soms ontploft er ineens in je mond zo'n komijn- of korianderzaadje. De madras is trouwens ook fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanavond dit recept gemaakt. Heerlijk! Bedankt voor het plaatsen.
    vrgr Maya

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, leuk om te lezen dat het lekker was. Bij mij komt ie ook met enige regelmaat op tafel. Gr johanneke

      Verwijderen