vrijdag 18 april 2014

Witte chocoladefudge met cranberries en pompoenpitten

Voor de verjaardag van manlief maakte ik als toetje snel koffieijs. Een halve hoeveelheid, uit voorzorg. Niet omdat het misschien niet lekker zou zijn, maar juist omdat het zo heel erg lekker is. Als ik dan de hele hoeveelheid maak, heb ik 2 zeurende mannen aan tafel die nog meer willen. Daar is het toch een tikje te zoet en vet voor. 
Met de andere helft van de gecondenseerde melk maakte ik deze fudge. De basis vind je op een heleboel plekken op internet terug, de toevoegingen varieren. Het blijft natuurlijk zoet en vet (en lekker), maar dit wordt (hopelijk) over een aantal dagen verspreid. 

Witte chocoladefudge met cranberries en pompoenpitten

  • 175 gram witte chocolade
  • 1/2 blikje gecondenseerde, gezoete melk 
  • 40 gram cranberries
  • 40 gram pompoenpitten
  • 10 gram boter
Doe de gecondenseerde melk en boter in een hittebestendige kom. Hang de kom boven een pan met laagje bijna kokend water. Verwarm de gecondenseerde melk met de boter tot de boter smelt. Doe dan de chocolade erbij en laat rustig smelten. Roer voorzichtig tot je een egaal mengsel hebt. Laat iets afkoelen en meng dan de cranberries en de pompoenpitten erdoor. Giet in een glazen schaal waarin je een velletje bakpapier hebt gelegd. Laat opstijven in de koelkast of vriezer. Snijd daarna in (kleine) vierkantjes. Bewaar ook in de koelkast of in de vriezer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten