zondag 13 april 2014

Varkensstaartjes


Dit is dus een varkensstaartje. Zelfs met een kleine krul erin. En die kun je ook eten. Maar wat vonden wij er dan van? Deze keer heb ik manlief en mannetje Q laten opschrijven wat hun eetervaringen hierbij waren. Ik vond het geen succes, er zit nauwelijks iets aan. Een paar draadjes vlees, en verder vooral kauwbaar, maar niet doorslikbaar spul. 
In een aflevering van Masterchef Australie werden de staartjes klaargemaakt door Fergus Henderson. Eerst gestoofd en daarna gepaneerd, en gefrituurd. Dat heb ik ook gedaan. 


Zo zagen de staartjes eruit na zo'n 3 uur in de oven in een marinade van rode wijn, wortel, salie, ui, knoflook.

Mannetje Q heeft niet geproefd want: "Die vorm, ik kan het gewoon niet. Ik vind varkens veel leuker als ze nog leven".

En hier de quote van manlief: "Ik zette eerst vrolijk mijn tanden in het uiteinde, om er al snel achter te komen dat de staart vooral bestaat ui teen kraakbenen skelet met maar een klein beetje vlees. En dat kleine beetje vlees zit dus niet aan het uiteinde. Er zit een klein beetje vlees in het dikkere gedeelte van de staart, dat er er met enig geduld wel af te kluiven. Het is vooral leuk voor mensen die van kluiven houden. Het ziet er op het eerste gezicht wel een beetje raar uit."

Wil je ze toch zelf eens proberen, of bijvoorbeeld in een surinaamse erwtensoep gebruiken (dat is als je googelt ook een mogelijkheid die veel naar voren komt), dan kun je ze bij okvlees bestellen. 

5 opmerkingen:

 1. Oooo, oo, moet Q nu in therapie ;) ik vind het er niet echt lekker uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, dat overleeft ie wel. Het was gewoon leuk om een keer te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze lekker.
  Net weer 4 kilo besteld.
  Ik kook ze 2 a3 uur in groente bouillon.
  😋😋

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij gaan ze niet in de herhaling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moet er niet aan denken..

  BeantwoordenVerwijderen