zondag 16 oktober 2011

Pastinaaksoep met appel en rozemarijn

Ik heb vorige week alle pastinaken geoogst. Dat leverde een bonte verzameling op: kort, gedrongen knoeperds, een tweebenige en een langwerpige die bijna in een scherp puntje uitliep. De foto toont ze schoongemaakt. Uitenindelijk belandden ze allemaaal in de soep. Dan doet de vorm er ook niet meer toe. Naast deze soep met appel en rozemarijn maakte ik ook nog een soep met kerrie. Dat recept zal binnenkort volgen.

Pastinaaksoep met appel en rozemarijn

  • 20 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 aardappel, in blokjes
  • peper, zout
  • 750 gram pastinaak, in stukjes
  • 1-2 eetlepels verse rozemarijnnaaldjes
  • 2 appels, in blokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
Verhit de boter in een soeppan. Fruit ui en aardappel even aan en bestrooi met flink wat peper en wat zout. Zet het vuur laag en laat, met een deksel op de pan, 10 minuten heel zacht aanzweten.
Voeg de pastinaak, rozemarijn, appel, bouillonblokjes en 1,75 liter kokend water toe. Laat 15-20 minuten koken totdat de pastinaak gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

2 opmerkingen:

  1. Hee Johanneke! Je bent weer goed bezig zie ik..Zo nu en dan kijk ik even op je blog om inspiratie op te doen. Ik had laatst ook pastinaken, heb er een hartige taart met salie en oude kaas van gemaakt. Groetjes Mariet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mariet, klinkt ook lekker,je hartige taart.
    groetjes Johanneke

    BeantwoordenVerwijderen