dinsdag 17 augustus 2010

Sambalboontjes

Van twee kilo sperzieboontjes de puntjes afhalen en ze in stukjes snijden, dat is best veel werk. Maar dan heeft de rest van de familie ook lekker te eten. Tenminste, ik hoop dat iedereen er zo over denkt. Met de familie van manlief zijn we een midweek weg. Vandaar, en ook omdat mannetje Q vakantie heeft en de dagelijkse gang van zaken een beetje anders verloopt dan normaal, dat er wat minder stukjes verschijnen.

Bij deze sambalboontjes aten wij gekookte rijst, omelet en kroepoek.

Sambalboontjes

(een familie)
  • 2 kilo sperziebonen
  • 3 eetlepels olie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sambal
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 2 tomaten, in kleine stukjes
  • zout
Maak de boontjes schoon en snijd ze in 2-3 stukjes.
Verhit de olie in een grote (braad)pan en fruit hierin de ui een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg dan de sambal toe en schep de boontjes erdoor.
Voeg de kokosmelk en zout naar smaak toe. Breng aan de kook en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar. Roer af en toe zodat alle boontjes een keer onder in het kookvocht hebben gelegen. Anders krijg je onderin te gare en bovenin te rauwe boontjes. Schep op het laatst de tomaten erdoor en proef of er nog zout of sambal bij moet.

1 opmerking:

  1. Weetje ik knip sperzieboontjes gewoon :] -of had ik dat niet moeten zeggen-

    BeantwoordenVerwijderen