zondag 20 januari 2013

Worteltijmsoep

Ik blijf een soepmens. Bijna elke dag eet ik een kom soep tussen de middag. Of ik moet een restje warm van de vorige dag over hebben en dat lekker opeten.
Soep maak ik altijd in grote hoeveelheden en vries ze in eenpersoonsporties (een diepvrieszakje in een beker en dan als het bevroren is, kan de beker eraf) In de vriezer liggen een heleboel zakjes met verschillende kleuren lintjes om ze uit elkaar te houden.

Worteltijmsoep

  • 20 gram boter
  • 1 aardappel, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal 
  • 1 theelepel suiker
  • bosje tijm
  • 500 gram wortel, geschild en in stukjes
  • 1 liter kokend water
  • 2 groentebouillonblokjes
Verhit de boter in een soeppan. Fruit aardappel, ui, knoflook en sambal even aan. Zet het vuur op z'n laagst en doe een deksel op de pan. Laat ongeveer 10 minuten zweten. 
Doe dan de suiker, wortel, het water, de bouillonblokjes en de tijm (niet de houtige takjes) erbij. Breng weer aan de kook en laat 20 minuten zacht koken. 
Als de wortel zacht is, kan de soep in een blender (of met een staafmixer) gepureerd worden. 
Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog peper of zout toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten