vrijdag 25 januari 2013

Gevulde groene puntpaprika's

Een klein beetje kliederig werd dit omdat de kaasvulling bij het warm worden toch wat ging uitlopen. De smaak was er niet minder om.
Het is al een tijdje geleden dat ik deze paprika's klaar maakte. Ik gebruikte groene puntpaprika's die uit mijn tuin (kasje) kwamen. Natuurlijk kun je ook prima rode puntpaprika's gebruiken, die zijn wat gemakkelijker te vinden in de winkel. Zorg wel dat je een beetje rechte, lange exemplaren uitzoekt, want ze moeten wel een beetje te vullen zijn.

Gevulde groene puntpaprika's

(4 stuks)
  • 4 groene puntpaprika's
  • 75 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 1/4 rode chilipeper, heel fijn gehakt
  • 1 ei, losgeklopt met wat water
  • maismeel 
  • laagje olie om te bakken
Snijd het kapje van de paprika. Haal van bovenuit de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika. Zorg dat de paprika heel blijft. Doe in een magnetronschaal met een beetje water en zet ze 5 minuten op vol vermogen in de magnetron. Laat uitlekken en afkoelen. 
Meng in een kom de ricotta met het uitgeperste teentje knoflook, het paprikapoeder, de koriander, de cheddar en de chilipeper. Proef en kruid eventueel bij. Bewaar zo lang in de koelkast. 
Vul de paprika's met het mengsel en duw goed aan. Zet een uurtje in de vriezer. 
Doe het ei in een diep bord en het maismeel in een ander diep bord. 
Haal een paprika door het ei, laat iets afdruppen en rol dan door het maïsmeel. Leg op een velletje bakpapier.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika's in 5-10 minuten warm en goudbruin. Keer ze heel voorzichtig om zodat het korstje niet aan de bodem van de pan blijft kleven. 
Serveer met wat koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten