vrijdag 27 mei 2011

Gehaktbrood

Ik zag laatst mijn schoonmoeder gehakt aanmaken voor gehaktballen en zij gebruikte de mixer met kneedhaken om het gehakt en de kruiden te mengen. Dat vond ik wel een handig idee. Bij het maken van dit gehaktbrood deed ik dat ook, en het werkte prima.

Gehaktbrood

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansovisfilets
  • 1 eetlepel verse salie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 50 gram groene olijven, grof gehakt
  • 1 boterham, zonder korstjes
  • 3 eetlepels melk
  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • cayennepeper naar smaak
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de uien een paar minuten. Voeg dan het uitgeperste teentje knoflook en de ansjovis toe. Fruit nog een paar minuten en wrijf zodat de ansjovis als het ware oplost. 
Week de boterham een paar minuten in de melk.
Doe alle ingredienten in een kom en meng alles goed door elkaar. Doe over in een kleine ovenschaal waar het gehakt een laag van ongeveer 3 cm in vormt. Bak het gehaktbrood 30 minuten in een oven van 180C. 
Giet voor het serveren het vocht dat eruit gelopen is af.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten