Update 20-1-2014
Waarschijnlijk moet je het crème fraîchemengsel zelf maken. Ik heb niet het idee dat dit product een lang leven heeft geleid.
Asperges met zalm en pasta
(2 personen)- 250 gram verse zalmfilet
- 1 kilo witte asperges
- 1 klein stukje foelie
- 1 theelepel suiker
- zout
- 200 gram verse pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
- 1 bakje crème fraîche met saffraan en tomaat
Rook de zalm in ± 20 minuten gaar in de rookpan. Of gaar de vis in de oven. Doe hiervoor een klein beetje water en een klontje boter in een ovenschaaltje waar de vis net in past. Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg in het ovenschaaltje. Dek af met aluminiumfolie. Zet de vis 15-20 minuten in een oven van 180C.
Schil de asperges. Snijd het onderste, houtige stukje eraf. Doe de asperges in een pan met water en de foelie, suiker en wat zout. Breng aan de kook en kook in 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte, gaar. Schep de gare asperges uit de pan en houd warm onder folie.
Kook de verse pasta in ± 2 minuten gaar in het aspergekookvocht.
Verwarm ondertussen de crème fraîche in een pannetje. Meng dit door de gare pasta. Maak een mooi nestje van pasta op een voorverwarmd diep bord. Verdeel de asperges en de zalm erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten