dinsdag 13 september 2011

60 eieren-project - Tomatenpaprikaovenschotel met eieren

Ergens in mijn hoofd zweefde een spaans gerecht met paprika, tomaat en eieren. Ook kon ik de bijbehorende foto in gedachten erbij halen. Maar zoeken in mijn kookboeken leverde niets op. Omdat ik geen zin had om langer te zoeken heb ik zelf maar iets verzonnen. Van manlief had het een tikje pittiger gekund. 



Tomatenpaprikaovenschotel met eieren

(4 personen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 tomaten (±400-500 gram) (of een blik gepelde tomaten)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • zout, (cayenne)peper
  • 3-4 paprika´s (± 600 gram)
  • 8 eieren
Pel de ui en snijd in vieren. Snijd overdwars in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ± 5 minuten zachtjes. Pers het teentje knoflook er boven uit.
Snijd de tomaten in stukjes en doe deze samen met de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder in de pan. Schep even om, voeg een klein beetje water toe en laat 10 minuten pruttelen.
Was de paprika´s, halveer en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in 1/2-1 cm brede repen. Doe ze bij de tomaten in de pan en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Doe het tomatenpaprikamengsel over in een ovenschaal. Maak 8 holletjes en breek hierin de eieren. Bestrooi met wat zout en peper. Zet de schaal 10-15 minuten in een oven van 180C tot de eieren de gewenste gaarheid bereikt hebben. 

Serveer met knapperig brood of rijst.

2 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Erg lekker, vooral door de komijn denk ik. Daar ben ik dol op. Mijn eitjes hadden trouwens wel 20 min nodig, snap er niks van.

    gr,
    Alex

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk om te lezen dat het lekker was. in dergelijke recepten mag de dooier nog wel redelijk zacht blijven maar dat vind ik niet zo lekker. en je weet dat elke oven anders werkt.

    johanneke

    BeantwoordenVerwijderen