zaterdag 17 april 2010

Pindasaus

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van een zwager of ik ook een recept had van pindasaus, zoals die van de chinees. Nu heb ik heel veel recepten, en ik kan anders wel wat verzinnen, maar laat pindasaus nu één van de weinige dingen zijn die ik uit een pot (en wel deze) haal. Wel de variant die je zelf met water of melk tot een saus maakt; heb je nog het idee dat je het zelf hebt gemaakt. Dus daarom ook geen recept van pindasaus maar van een gerecht waar ik wel pindasaus bij eet. Een soort bamivariant.


Bamivariant (met pindasaus)

(2 personen)
  • 4 mienestjes (ongeveer 150 gram)
  • 2 eieren
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van 1,5 cm, heel fijn geraspt
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 200 gram wortel, in kleine blokjes
  • 150 gram taugé
  • 2 el ketjap manis
Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak van de eieren 2 omeletten. Laat deze afkoelen en snijd in reepjes. 
Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie. Bak hierin de uit totdat deze begint te kleuren. Pers het teentje knoflook er boven uit, voeg de geraspte gember, de sambal en de specerijen toe. Bak dit allemaal even mee. Voeg dan de wortel toe en een paar lepels water. Doe een deksel op de pan en laat 5 minuten smoren. 
Voeg dan de eireepjes toe en laat deze heet worden. Doe dan de taugé erbij en warm deze even mee. Roer de ketjap erdoor. Meng de mie met het groentemengsel. 
Serveer met pindasaus. 

1 opmerking:

  1. met heul veul pindasaus. Hier heb ik wel trek in, maar moeders maakt vanavond iets waar ik nog meer zin in heb: boerenkool! dat pas goed bij het weer.

    BeantwoordenVerwijderen