woensdag 22 augustus 2012

Salade met courgette, venkel, minneola en olijven

Gisteren gingen wij kraambbq´en. Ik nam de volgende salade mee.

Salade met courgette, venkel, minneola en olijven

  • 1 courgette (± 250 gram)
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 kleine venkelknol (± 250 gram)
  • 1 minneola
  • klein bosje basilicum
  • 10 zwarte olijven
Snijd de courgette in plakken van ± 2 mm dik. Verhit een grillpan. Bestrijk de plakken heel licht met wat olijfolie en grill ze in de hete grillpan 2 minuten aan elke kant. Leg op een bord en bestrooi met wat peper en zout.
Schaaf de venkel in een keukenmachine of met een mandoline in hele dunne plakken.
Pel de minneola, snijd overdwars in 4-5 plakken en breek elke plak in 3-4 stukken. 
Haal de basilicumblaadjes van de takjes af. Wrijf de helft fijn in een vijzel met wat grof zout en roer en dan 3-4 lepels olie door. 
Haal de eventuele pitten uit de olijven en snijd ze in stukjes. 
Leg de venkel in een bergje in het midden van een platte schaal. Schik de courgette eromheen. Bestrooi met de losse basilicumblaadjes en druppel iets basilicumolie erover. Verdeel dan de minneola en olijven over de salade en verdeel de rest van de dressing erover. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten