dinsdag 20 november 2012

Kiwikokosblokjes

Een vriendje van mannetje Q heeft een kiwistruik in de tuin. Daar komen meestal veel kiwis aan. Kijk maar op de foto. Een deel daarvan kreeg ik. Ik maakte er deze koek van.

Kiwikokosblokjes

(vorm van 20 bij 30 cm)
  • 150 gram bloem (eventueel 50 gram volkoren, 100 gram gewone)
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram (riet)suiker
  • 175 gram boter, in blokjes
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram geraspte kokos
  • 100 gram havermout
  • 1 ei
  • 25 gesmolten boter
  • 500 gram kiwi's
  • 75 gram bijpassende jam (ik gebruikte vijgenjam)
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. 
Meng bloem tot en met havermout in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Schep 200 gram uit de kom op een bord en houd apart. Meng het ei door het in de kom achtergebleven deel. Verdeel dit deeg over de bodem van de bakvorm en druk met je vingers aan. 
Schil de kiwi's en snijd in kleine stukjes. Meng in een kom met de jam. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Verdeel de kiwi over het deeg in de vorm. Verdeel het achtergehouden kruimelige deel van het deeg over de kiwi. Besprenkel met de gesmolten boter. 
Bak de koek in ongeveer 35 minuten gaar en lichtbruin.

1 opmerking:

  1. Ik vind 'm heerlijk! En 't vriendje van mannetje Q ook! Dank voor 't recept!!!

    BeantwoordenVerwijderen