zondag 26 mei 2013

Brownietaart met frambozen

Met de buurvrouw had ik kookboeken geruild. Zij mijn Ottolenghi-boeken en ik Food met allerlei info over ingrediënten en Eten enzo van Janneke Vreugdenhil. Uit dit laatste boek maakte ik deze supertaart. Helemaal volgens haar recept. Dat betekende dus een springvorm, waar je volgens haar 8-10  punten uit kan snijden. Dat zijn grote punten. Een volgende keer vul ik een springvorm met het halve recept of ik maak de taart in een brownievorm, die dan wel wat korter in de oven moet. 

Brownietaart met frambozen

  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 350 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuf zout
  • 350 gram bloem
  • 100 gram amandelen, fijngemalen (of amandelmeel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram frambozen (mag diepvries)
Vet een springvorm in en leg een vel bakpapier op de bodem. 
Breek de chocolade in stukjes, en snijd de boter in blokjes. Doe in een hittebestendige kom en hang boven een pan met een laagje bijna kokend water. Schud af en toe en laat smelten en daarna iets afkoelen. 
Klop ondertussen in een grote kom de eieren met de suiker en de vanille tot een dik, luchtig mengsel.
Zeef bloem, zout en bakpoeder boven het eimengsel en klop, samen met het amandelmeel, door elkaar. 
Spatel het chocoladebotermengsel erdoor. 
Verwarm de oven voor op 180 C. 
Schep 3/4 deel van de frambozen door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en leg de rest van de frambozen op de bovenkant. Bak de taart in 40-50 minuten gaar. Hij mag niet helemaal droog worden. 

2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk!
    Maar heb je geprobeerd een punt uit de taart te fotoshoppen? Het plaatje ziet er raar uit...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een punt met poedersuiker bestrooid, en dat is het witte deel, maar het ziet er een beetje blauwig uit...

    BeantwoordenVerwijderen