Pastasalade met groene asperges, geitenkaas en paprikadressing
- 200 gram droge pasta (fusili ofzo)
- 300 gram groene asperges
- 75 gram zachte geitenkaas
- 1/2 gele paprika
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper, zout
- wat basilicumblad
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel af met koud water en laat nog even in een laagje water staan.
Snijd het onderste kontje van de asperges en snijd daarna de stengels in stukje van 2 cm. Kook de asperges 2 minuten en spoel ze dan ook koud.
Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Meng met de azijn, olie en peper en zout.
Laat de pasta nu goed uitlekken en meng met de dressing. Meng de aspergestukjes erdoor. Verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met wat gescheurd basiliumblad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten