zaterdag 20 september 2014

Paprika met kikkererwten en bloemkoolcouscous

Weer een lekkere vegetarische combinatie. De bloemkoolcouscous als sologerecht is wat saai. Maar samen met de paprika met kikkererwten een goede maaltijd. Als je de kaas weglaat, en bijvoorbeeld vervangt door gefruite uitjes, is het zelfs een veganistisch gerecht geworden.

Paprika gevuld met kikkererwten en bloemkoolcouscous met granaatappel en olijven

(6 personen)
  • 6 rode paprika's
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 600 gram gare kikkererwten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout
  • 150 gram witte kaas
  • wat nigellazaad
  • 1 grote bloemkool
  • pitten van 1 granaatappel
  • 150 gram zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje munt
Verwarm de oven voor op 180C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Wrijf de bolle kant in met olie en leg ze op een bakplaat met de bolle kant boven. Zet de paprika's ± 15 minuten in de oven zodat ze wat zachter worden. 
Verhit ondertussen in een hapjespan wat olie en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg de peper en kurkuma toe en fruit 1 minuut mee. Doe er een paar lepel water en de kikkererwten bij. Prak de kikkererwten grof, maak er geen puree van. Voeg zout naar smaak toe. 
Haal de bakplaat met de paprika's uit de oven, keer de paprika's. Vul de helften met de kikkererwten ven verkruimel de kaas erboven. Bestrooi met wat nigellazaad. Zet de paprika's terug in de oven en laat in nog ± 20 minuten verder gaar en heet worden. 
Maak ondertussen de bloemkoolcouscous. Breng een liter water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn in de keukenmachine. Doe in een grote kom, bestrooi met wat zout en giet het kokende water erover. Spoel na met koud water. Laat uitlekken in een vergiet. Doe de bloemkool in een kom en meng met de granaatappel, olijven, koriander en munt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten