zondag 15 november 2015

Zoete aardappelstamppot met venkel en rucola


Ben ik er toch voor gezwicht om een speciaal bordje voor de foto te maken. Een schep stamppot op een bord oogt niet zo erg aanlokkelijk. Dus toch maar een serveerring gebruikt. Nu heb ik niet van die chique serveerringen, maar gewoon een stuk pvc-buis/regenpijp van de bouwmarkt. Die kun je dus niet in de oven of in een koekenpan gebruiken, maar om snel een torentje stamppot van te maken werken ze prima. Zonder foto zou ik stamppot niet snel zo serveren. Je bent toch even bezig, en dan koelt het eten toch weer wat af. Warm eten moet gewoon heet zijn. Ik snap ook nooit zo goed waarom bij een heleboel mensen na de eerste keer opscheppen de deksel van de pan blijft. 

Wij aten bij deze stamppot met zoete aardappel en venkel een worstje en een schepje zelfgemaakte piccalilly


Zoete aardappelstamppot met venkel en rucola

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 400 gram aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 jalapenopeper, fijngehakt (of een rode peper)
  • 1 venkelknol, heel dun geschaafd (± 300 gram)
  • 75 gram rucola
Schil de zoete aardappel en aardappel en snijd ze in blokjes. Doe in een pan met zoveel water dat ze net onderstaan en voeg zout naar smaak toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ± 10 minuten koken tot de aardappel zacht is. Giet af. Stamp fijn. Roer de jalapenopeper, venkel en rucola door de stamppot. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten