donderdag 12 april 2018

Flapjacks met kokos en cranberry's


Dit waren lekkere koekjes voor bij de koffie en thee. Dat mag ook wel met deze hoeveelheid suiker en boter en golden syrup. Dus een wauwelverhaal over dat haver gezond is, en dat daarom deze koekjes ook gezond zijn, dat doen we dus maar niet. Ze zijn wel snel gemaakt, want het is smelten en mengen met een lepel en dan in de oven. 

Alle kruimels die bij het snijden losraken, doe ik bij de cruesli in de trommel en eten we op die manier bij het ontbijt.

Flapjacks (havermoutkoek) met kokos en cranberry

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - voor 16-20 stukjes)
  • 150 gram boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram golden syrup
  • snuf zout
  • 100 gram havervlokken
  • 150 gram havermout
  • 50 gram geraspte kokos
  • 75 gram cranberry's
Leg een stuk bakpapier of bakfolie op de bodem van een ovenschaal van ± 20 bij 30 centimeter. 
Smelt de boter, rietsuiker en golden syrup op laag vuur in een pan. Het hoeft niet te karameliseren, alleen te smelten. 
Roer zout, havervlokken, havermout, kokos en cranberry's goed door het boter-suikermengsel. Verdeel het over de vorm en duw goed aan met een spatel of lepel. 
Bak de flapjacks op 170C in ± 25 minuten goudbruin. Laat de koek in de vorm (hij is nog zacht), maar snijd al wel in stukken. Als de koek is afgekoeld kun je de stukken dan losbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten