woensdag 18 maart 2020

Hartige cakejes met zoete aardappel, spinazie, kaas en pompoenpitten


In een Delicious die ik laatst van de bieb leende stonden een aantal recepten uit het boek Little Green Kitchen. Een daarvan was een recept voor hartige muffins met onder andere spinazie door het beslag zodat ze mooi groen werden. Ik paste het recept enigszins aan en mijn cakejes werden wat minder groen, maar ze waren wel lekker. De pompoenpitten bovenop zijn wel mooi groen.

Hartige cakejes met zoete aardappel, spinazie, kaas en pompoenpitten

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 12 cakejes)
  • 115 gram volkorenmeel
  • 110 gram boekweitmeel
  • 25 gram havermout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 gram diepvriesspinazie, ontdooid (4 blokjes)
  • 2 eieren
  • 200 milliliter yoghurt
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 175 gram geraspte zoete aardappel
  • 60 gram oude kaas, geraspt (ik sneed 2 plakken in kleine stukjes)
  • 25 gram pompoenpitten
Vet een muffinvorm met 12 holtes in, of zet 12 (siliconen) cupcakevormpjes klaar. 
Meng in een kom volkorenmeel, boekweitmeel, havermout, gemberpoeder, cayennepeper, zout en bakpoeder door elkaar. 
Klop in een andere kom (of gebruik een hoge kom en gebruik de staafmixer) spinazie, eieren, yoghurt en olie door elkaar. 
Zet de oven aan op 175C. 
Meng met een spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. 
Meng zoete aardappelrasp en kaas door het beslag. 
Verdeel het deeg over de vormpjes. Verdeel de pompoenpitten over de bovenkant van de hartige cakejes. Bak de cakejes in ± 30 minuten gaar en goudbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten