donderdag 29 juli 2010

Paksoi

De eerste paksoi uit eigen tuin. Helemaal zelf opgezaaid vanuit een klein, zwart, rond zaadje. In het blad zitten wel wat gaatjes van de aardvlooien, maar dat proef je niet. De geur was lekker pittig, mosterdachtig. Ik heb er dit meegemaakt.



Paksoi met rijst

(3 personen)
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eieren, geklutst met 3 el melk en wat peper en zout
  • klontje boter voor de omelet
  • 75 gram cashewnoten
  • gekookte rijst voor erbij
  • pindasaus voor erbij
Was de paksoi en snijd de stelen in stukjes en het blad in reepjes. Houd gescheiden. 
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, gemberwortel en sambal zachtjes. Doe de steelstukjes erbij en een klein scheutje water. Laat met een deksel op de pan een paar minuten smoren.
Bak ondertussen in een koekenpan een dikke omelet van de geklutste eieren.  Snijd in stukjes. 
Voeg de reepjes paksoiblad aan de wok toe en bak een paar minuten op hoog vuur totdat de groente gaar is. Schep de cashewnoten en eistukjes erdoor en breng op smaak met wat zout en eventueel meer sambal. Serveer met de gekookte rijst en pindasaus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten