vrijdag 5 november 2010

Kersenchocoladecheesecake

Een hele mond vol. Ook letterlijk. Want een cheesecake "veroudert" snel, dus dat betekent grote stukken taart.



Kersenchocoladecheesecake

(springvorm doorsnee 23 cm)
  • 50 gram boter of margarine
  • 125 gram biscuitjes
  • 200 gram roomkaas
  • 80 gram suiker
  • 25 gram cacao, gezeefd
  • 4 eetlepels kersensiroop
  • 500 gram kwark
  • 3 eieren
  • 50 gram amarenekersen, fijngesneden
  • 50 gram pure chocolade, grof gehakt
Bekleed een springvorm met bakpapier. Smelt de boter of margarine zachtjes in een klein pannetje. Verkruimel de biscuitjes in de keukenmachine of doe ze in een zak en rol/sla met de deegroller totdat je fijne kruimels hebt. Roer de kruimels door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet de vorm zolang in de koelkast. 
Roer ondertussen de roomkaas met de suiker, cacao en kersensiroop tot een glad mengsel. Roer dan de kwark erdoor. Klop de eieren in een apart kommetje even los en meng dan door het kwarkroomkaasmengsel. Roer als laatste de kersen en de chocolade erdoor.
Je kunt het mengen van de roomkaas het best met de hand doen. Met een mixer breng je er meer lucht in, zodat de kans op barstjes in het kaasmengsel groter is. 
Giet het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart op 180C in 60 minuten gaar. De vulling moet net stevig aanvoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten