donderdag 4 november 2010

Kip in cidersaus

In een allerhande zag ik laatst weer de combinatie van kip met cider en appel voorbij komen. Gecombineerd met de flesjes cider die nog overgebleven waren van afgelopen zomer wist ik wat ik vanavond ging maken. Wij aten er de spruitjes van gisteren en aardappelpuree bij.


Kip in cidersaus


(2 personen)
  • 200 gram kipfilet, in reepjes
  • 30 gram boter
  • 1/2 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 flesje (appel)cider (± 250 ml)
  • 1 appel, in schijfjes
  • peper, zout
  • 2 eetlepels crème fraîche
Verhit bijna de helft van de boter in een koekenpan en bak de schijfjes ± 2 minuten. Keer om en bak de andere kant ook lichtbruin. Leg even opzij op een bord. 
Doe dan nog een heel klein beetje boter erbij en fruit de ui een paar minuten. Voeg dan de cider toe en laat tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. 
Verhit in een andere koekenpan de andere helft van de boter en bak de reepjes kip op hoog vuur bruin. Zet het vuur lager en laat ± 5 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is. 
Meng de kipreepjes met de appel en de saus. 

2 opmerkingen:

  1. dank voor je reactie. ik heb cider gebruikt uit de supermarkt die je in kleine flesjes (275 ml) (net zoals bier) koopt: Jillz. Strikt genomen is dat volgens mij geen cider; er staat cider blend op de flesjes. Jullie verkopen waarschijnlijk veel mooiere producten. Maar nog niet echt dichtbij Arnhem zag ik. En zoveel drink ik niet, dus zijn de verzendkosten relatief veel voor 1 of 2 flessen. (voor als je meer bestelt, vind ik het een prima bedrag)

    Jullie waren ook op de streekweken in Utrecht, of niet?

    BeantwoordenVerwijderen