dinsdag 5 juli 2011

Eierkoeken met body


Mannetje Q is in de zomervakantie jarig en ging nu alvast trakteren op school. Voor de juffen en meesters had ik de volgende eierkoeken gebakken. Het idee (en de basis voor het recept) komt hier vandaan. Ik was wel weer zo eigenwijs om er mijn eigen draai aan te geven: abrikozen in plaats van rozijnen.


Eierkoeken met body

(± 16 stuks)
  • 2 eieren
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram suiker
  • 1 eetlepel schenkstroop
  • 50 gram volkorenmeel
  • 50 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 6-8 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
Klop de eieren en de beide soorten suiker luchtig. Blijf zeker 5 minuten kloppen. Klop als laatste de stroop er even goed door. 
Zeef meel, bloem, zout en bakpoeder boven het eimengsel en spatel voorzichtig (maar wel goed) door elkaar.
Schep lijnzaad, zonnebloempitten en abrikozen erdoor. 
Warm de oven voor op 180C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconenbakmatje. Schep telkens een eetlepel deeg op de bakplaat. Houd genoeg tussenruimte, het deeg loopt uit. Je krijgt zo koeken met een doorsnee van zo´n 10 cm. Waarschijnlijk moet je 2 of 3 ladingen maken.  
Bak de eierkoeken in 10 minuten gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen op de plaat en dan verder op een taartrooster. 

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou die kregen heel ouderwets: een snoepveter met een paar ringvormige chipjes eraan geregen.

    BeantwoordenVerwijderen