vrijdag 15 juli 2011

Salade van rucola, watermeloen en feta


Dit was voor erbij. Rucola uit eigen tuin, een erg lekkere watermeloen van de markt, schapen"feta" van de Turkse kraam en munt van mijn balkon. Pittig, zoet, zout en kruidig. Erg geslaagd vond ik.


Salade van rucola, watermeloen en feta

  • 150 gram rucola
  • 1/2 watermeloen (± 400 gram, schoongemaakt)
  • 200 gram feta(achtige kaas)
  • handvol munt
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, zout
Was de rucola, breek de harde steeltjes eraf en scheur wat kleiner.
Snijd de watermeloen in blokjes van ± 0,5 cm.
Snijd de kaas in evengrote blokjes.
Haal de blaadjes van de munt.
Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, peper en zout. 
Meng de rucola en munt vlak voor het serveren met de dressing en schik op een grote, platte schaal. Verdeel de blokjes watermeloen en kaas erover. 

1 opmerking:

  1. Hoi,

    Ik heb de salade bij Anne-will gegeten, erg lekker! Heb jij voor mij misschien een goed recept voor Madeleines ?

    groetjes,
    Alexandra
    alexandrafock@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen