donderdag 12 januari 2012

Penne met broccoli, courgette, rauwe ham en dragon

Volgens manlief mankeerde er van alles aan dit bordje eten: geen verse pasta, broccoli &courgette (groente zonder dat er iets mee is gedaan is maar saai), de rauwe ham proefde je niet terug (dat klopte; volgende keer maar de ham die ik altijd gebruik). Het enige positieve was de dragon. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee, want hij heeft toch nog het laatste beetje opgeschept.

Penne met broccoli, courgette, rauwe ham en dragon

(2-3 personen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette (± 350 gram), in blokjes
  • 250 gram (kleine) broccoliroosjes
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • peper, zout
  • 2-3 eetlepels verse dragon
  • 2 eetlepels pastis
  • 100 gram rauwe ham, in reepjes geknipt
  • 200 gram gedroogde penne
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui een paar minuten. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep even om. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten op hoog vuur, terwijl je de groente af en toe omschept.
Kook ondertussen de penne in gezouten water gaar. 
Voeg de broccoliroosjes toe en een scheutje water en wat peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten pruttelen. Doe de crème fraîche, pastis en dragon bij de groente. Laat heet worden. Roer tenslotte de ham erdoor. Proef of het goed op smaak is. Voeg eventueel nog een beetje van het pastakookvocht toe als het te droog is. 
Giet de penne af en schep de penne door de saus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten